Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvas prezidents pirms vēlēšanām jokojot piedāvā "Žalgira" līdera naturalizāciju

Agris Suveizda

Lietuvas prezidents pirms vēlēšanām jokojot piedāvā "Žalgira" līdera naturalizāciju
Kīnens Evanss. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Lietuvas pašreizējais prezidents Gitans Nausēda pirms šonedēļ gaidāmajām valsts prezidenta vēlēšanām ciemojās sarunu šovā "Kitokie pasikalbėjimai" un tostarp pieskārās arī basketbola un naturalizācijas tēmai.

Kaut gan Lietuvā netrūkst gadījumu citos sporta veidos, kad ārkārtas naturalizācija ārzemniekiem atteikta, un arī basketbola izlase nav gājusi šo ceļu, Nausēdas pozīcija, vismaz pus pa jokam, varētu būt mainījusies. Vieglā gaisotnē notikušajā intervijā uz jautājumu, vai viņš, kā prezidents, var kā palīdzēt "Žalgirim" nosargāt savu rezultatīvāko spēlētāju Kīnenu Evansu, Nausēda atjokoja ar citu piedāvājumu – piesaistīt amerikāni Lietuvas izlasei, kuru jūlija sākumā gaida olimpiskā kvalifikācija.

"Es ļoti labprāt palīdzētu [noturēt Evansu], bet es droši vien daudz vairāk varētu izdarīt viņa piesaistē izlasei nekā palikšanā "Žalgirī". Ko domājat par šādu ideju?" auditorijai zālē vaicāja prezidents. "Mēs visi to droši vien atbalstītu, lai gan ir arī cilvēki, kuri domā, ka [izlasē] jāspēlē vienīgi lietuviešiem pēc izcelsmes. Redzot, ka mums allaž kaut kā pietrūkst, lai uzvarētu…Tā nu gadījies, ka mums trūkst uzbrūkošo spēlētāju. Kāds varētu būt Evansa lietuviskais vārds? Lins Evanss? Skan labi, gluži kā skatuves vārds."

27 gadus vecais amerikāņu aizsargs Evanss "Žalgirī" aizvada otro sezonu un Eirolīgā sāka visas 34 spēles, vidēji 27,4 minūtēs izceļoties ar 17,3 punktiem, 3,9 piespēlēm, 2,8 atlēkušajām bumbām, 1,2 pārtvertām bumbām un 2,3 kļūdām. Evanss ir ceturtais rezultatīvākais spēlētājs Eirolīgas sezonā, atpaliekot vienīgi no tautiešiem Markusa Hovarda (19,5), Maika Džeimsa (17,9) un Veida Boldvina (17,4). Šaipus okeānam Evanss spēlē kopš 2019. gada, iepriekš pārstāvot "Igokea", Haifas "Hapoel" un Telavivas "Maccabi". Rolanda Šmita pārstāvētais "Žalgiris" ar bilanci 14-20 Eirolīgas sezonā ieņēma 14. vietu.

Lietuvas izlase ir izcīnījusi trīs olimpiskās bronzas, taču pēc septiņām olimpiskajām spēlēm labāko astoņniekā lietuvieši nekvalificējās Tokijas spēlēm. Jūlija sākumā viņus gaida olimpiskā kvalifikācija Puertoriko, apakšgrupā tiekoties ar Meksiku un Kotdivuāru – otrā grupā būs Itālija, Puertoriko un Bahreina. Pasaules kausā Lietuva cīņā par piekto vietu ar 63:98 kapitulēja Latvijai.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...

  +1 [+] [-]

, 2024-05-07 14:59, pirms 2 nedēļām
Nedomāju, ka Šmits gribētu par lietuvieti kļūt…