Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas vīriešu izlasei sudraba godalgas pasaules čempionātā dambretē rapidā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas vīriešu izlasei sudraba godalgas pasaules čempionātā dambretē rapidā
Latvija cīnās neizšķirti ar Ukrainu 3:3. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Portugāles pilsētā Albufeirā 7. norisinājās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē rapidā jeb ar ātrās dambretes laika kontroli, kur Guntis Valneris, Raimonds Vipulis un Roberts Misāns izcīnījuši sudraba godalgas, bet dienu iepriekš dambretē ar klasiskā laika kontroli par pasaules čempionēm kļuvušās Jeļena Česnokova, Malvīne Misāne un Alise Misāne šoreiz 4. vietā.

Iepriekš informējām, ka negaidītu, bet lielisku panākumu guvušas Latvijas dambretistes, kuras Portugālē notiekošajā pasaules čempionātā dambretē ar klasiskā laika kontroli komandām izcīnījušas zelta medaļas, bet mūsu vīriešu komanda kļuva par pasaules vicečempioniem. Vakar no abām Latvijas izlasēm veiksmīgākā bija vīriešu izlase, kura sīvā konkurencē vēlreiz izcīnīja otro vietu un sudraba medaļas.

Mūsu sportisti septiņās kārtās izcīnīja četras uzvaras, divus mačus noslēdza neizšķirti un piedzīvoja zaudējumu tikai cīņā ar turnīra uzvarētājiem Nīderlandes izlasi, kas ar 11 punktiem Latvijas komandu apsteidza par punktu. Mūsu vīrieši ieguva vienādu punktu skaitu vēl ar divām izlasēm, bet pēc papildu rādītākjiem bija otrie.

Sekmīgi specīgā konkurencē ar pieredzējušām pretiniecēm cīnījās arī Latvijas sieviešu izlase, kura gan šoreiz pirmajā kārtā zaudēja mūsu kaimiņvalsts Lietuvas izlasei, bet pārējos četrus mačus noslēdza neizšķirti, iznākumā iegūstot ceturto vietu. Šoreiz uzvarēja Polijas izlase, otrajā vietā ierindojās Ukrainas komanda, bet trešo vietu ieņēma Ķīnas sportistes.

Šodien pasaules komandu čempionāts abām Latvijas izlasēm turpināsies ar sacensībām ātrspēlē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija

     [+] [-]

, 2024-05-08 09:40, pirms 2 nedēļām
Čempionēm ceturtā vieta sešu komandu konkurencē, neizcīnot nevienu uzvaru, skaitās sekmīgi?

Drusku mazāk patosa un vairāk objektivitātes, lūdzu!

     [+] [-]

, 2024-05-08 09:42, pirms 2 nedēļām
Kāpēc tik maza popularitāte dambretei, ka PČ piedalās tikai sešas dāmu komandas? Vīriem laikam 12.